יום שלישי, 31 ביולי 2012

TRW טרייד מאוחר יחסית

את TRW ברוריה העלתה אתמול בצ'אט בשעות הצהרים המאוחרות (13:20).
התבנית היתה מצויינת, ועל אף השעה המאוחרת - למעשה את כל העליה המניה עשתה במהלך השעה האחרונה.  היא תיקנה כ-  40% מהגבוה ואז בנתה התנגדות באזור העגול.
הסטופ של ברוריה היה של 25 סנט.  מעט קצר לטעמי אבל בסופו של דבר החלטתי ללכת איתו בעיקר בגלל השעה המאוחרת וכי הוא גם מכתיב לי את היעדים.

TRW - גרף 5 דק'

חלק גדול מהטריידים שלי היום מנוהלים אוטומטית והיעדים נקבעים ע"פ הסטופ.  במקרה הזה היעדים היו 1.5R ו- 3R.  כלומר, $0.38 ו- $0.75.
הפריצה הראשונית היתה של כ- 30 סנט, וכולם כבר הודו לברוריה על הטרייד המוצלח.  (אצלינו בצ'אט בד"כ לא מודים על טרייד מוצלח לפני המימוש).  אני מוכרח להודות שהרגשתי די שוטה כשהמניה תיקנה חזק נגדי לפני שהספקתי לממש (ביחוד שהצטרפתי לתודות...) 
בסופו של דבר היא חזרה לעלות ועשתה גבוה חדש.
בניתוח של הטרייד בדיעבד, לכאורה עשיתי נכון שלא שיניתי את התכנית המקורית שלי.  מצד שני טרייד בודד לא מוכיח שום דבר. 
ובכ"ז אנחנו בוחרים את הטריידים ע"פ שיטה מסויימת ומתוך אמונה בשימור המגמה עד סוף היום.

קצת על ניהול פוזיציות
לכל סוחר יש את שיטת הניהול שלו שלרוב תהיה מותאמת למנטליות שלו וכמובן לאסטרטגיה.  קשה מאוד (עד בלתי אפשרי) לדעת מהי שיטת הניהול הנכונה לאסטרטגיה כלשהי.  גם אם בודקים את האסטרטגיה על נתוני עבר (back-testing) זה לה בהכרח יעיד על ביצועי העתיד.  השוק דינמי וגם ביצועים של אסטרטגיות מסחר עשויים להשתנות.
לכן בסופו של דבר הסוחר מפתח לו את צורת הניהול שמתאימה לו מנטלית (מבחינת החוסן, האמונה בתבנית, הסבלנות שיש לו, ועוד) ועל פי ההרגשה שלו מתוך נסיון עבר לגבי ביצועי התבניות שהוא לוקח.

מבחינתי היעד הראשון הוא החשוב ביותר כי הוא זה שעשוי להיות ההבדל הין כישלון או הצלחה של טרייד ואת היעד הזה לא שינית למעשה כלל בשנים האחרונות (1.5R) כי זה עובד טוב עבורי (וכמובן לתבניות שאני לוקח).  את היעדים הבאים אני עשוי לשנות ולהתאים לפי תקופות של השוק - גם מבחינת ריחוק היעד וגם מבחינת הדרך שבה אני מעדכן את הסטופ.

PDH - טרייד עם פוטנציאל risk-reward מצויין

הטרייד של PDH מאתמול (30/7/2012) הוא קלאסי:
- מנית מומנטום ברורה (מחזור חריג, מגמה ברורה, מומנטום טוב - עליה של 5%)
- סטופ טכני קצר
- טריגר מוגדר היטב - התנגדות חזקה וברורה בחצי עגול

לא כל יום מוצאים תבנית מהסוג הזה אבל כשמזהים אותה בזמן - זהו טרייד חובה מבחינתי.

לא הצלחתי להיכנס עם כל הכמות בפריצה, אבל הנר השני השלים לי לכמות מלאה.
כשמסתכלים על תבנית סוף היום נראה מאכזב קצת המימושים המוקדמים לכאורה.  אבל לעולם אי אפשר לדעת בזמן ניהול הטרייד איך הוא יתנהג וחייבים לעבוד לפי התוכנית, בעיקר ביעד הראשון.
את היעד השני כבר הרשתי לעצמי "למשוך" מעט יותר, עד שנבנתה התנגדות ברורה ב- 11.85.


PDH - גרף 5 דק'

הערות

  • במקרים רבים סטופים לכאורה קצרים במניות מומטום הם מטעים ולכן לא לעיתים קרובות אני נכנס לעיסקה עם סטופ של 5 סנט (ולעולם לא עם סטופ קצר מ- 5 סנט).  במקרה הזה הסטופ היה אמיתי.  המניה נסחרה בטווח של 3-4 סנט במשך שעה שלמה ויצרה תבנית הורדת ידיים חזקה. 
  • תזכורת כללית לגבי כמויות.  טרייד עם סטופ קצר מחייב כמות גדולה בדיוק כמו שטרייד עם סטופ ארוך מחייב כמות קטנה.  כמובן שהכמות צריכה להיות מחושבת בהתאם לריסק.

יום חמישי, 19 ביולי 2012

הגדרת יעד יומי


יעד יומי הוא כלי מצויין לסוחרים, שבשימוש נכון יכול לעזור לנו להתמודד (בצורה מלאכותית משהו) עם הקשיים המנטליים של העיסוק.  המטרה של השימוש במושג "יעד יומי" היא למנוע מצב שכל סוחר מכיר היטב, שיום מוצלח הופך ליום בינוני או אפילו גרוע.

הדבר דומה להגדרת סטופ יומי.  מונח המקובל בעיקר בחברות פרופ. המספקות הון לסוחרים וגוזרות קופון מריווחיהם.  אחד הפרמטרים החשובים בכל חשבון מסחר שם הוא הסטופ היומי.  זהו ההפסד המקסימלי אליו סוחר יכול להגיע ביום מסחר נתון.  כאשר הסוחר חורג ממנו יום המסחר שלו נסגר.  זהו כלי בעל חשיבות מוכחת בעיסוק הזה.  הוא מונע מצבים בהם יום רע בודד הורס שבוע או יותר של עבודה קשה.


סטופ יומי הוא למעשה פעילות "הגנתית" בצד המפסיד.  וכמו שאנחנו יודעים במסחר בכלל יש חשיבות עצומה לפעילות הגנתית.
קביעת יעד יומי היא למעשה פעילות הגנתית בצד המרוויח.

אני מאמין שלכל סוחר יש כבר מספר כזה בראש. הוא לא בהכרח קורא לו בשם, אבל הוא קיים. ובדיוק כמו שהמושג "ריסק" R ( הפסד $ מירבי לטרייד בודד) הוא מנטלי כך גם היעד היומי הוא מונח "מנטלי".  אפשר לנסות להגדיר אותו באופן גס כרווח היומי עימו הסוחר יהיה מרוצה.


המטרה של השימוש ביעד יומי הוא בשורה התחתונה לשפר את התוצאות.  לשפר את ההכנסה החודשית.
כמובן שיהיו לנו ימים מפסידים שיקלקלו את המאזן, אבל המטרה היא בין השאר גם להקטין את מספר הימים הרעים ולשפר את הרווח החודשי.  גם אם לא הגענו ליעד החודשי, אם השימוש במושג "יעד יומי" שיפר את התוצאות שלנו - דיינו.

השאלה החשובה היא מה עושים כאשר מגיעים ליעד היומי.
לרוב, כשנגיע ליעד היומי נהיה בעיצומו של המסחר ובתוך פוזיציה אחת או יותר. מה עושים אז?
אנחנו לא בהכרח חייבים לסגור את היום. במידה מסויימת זה אפילו נוגד את תוכנית המסחר, כי אנחנו לא מאפשרים לטריידים שלנו למצות את עצמם.  יהיה מי שיגיד שזה לא בהכרח סתירה כי תוכנית המסחר יכולה לכלול כלל לסגירת פוזיציות כשהגענו ליעד היומי, ואני מסכים;  אבל בכל זאת יש לי בעיה עם סגירת היום כשהגענו ליעד היומי כיוון שאנו מגבילים את הרווחים שלו.  וכל הרעיון של מסחר הוא - לחתוך את ההפסדים קצר ולתת לרווחים לרוץ.


 אני באופן אישי לא סוגר את היום אבל לרוב מבצע התאמות להמשך היום:
  • סינון יותר קפדני של טריידים חדשים
  • הקטנת כמויות בטריידים חדשים
  • התאמת סטופים בטריידים מנוהלים כך שגם אם כולם יעבדו נגדי - יום המסחר לא יפגע משמעותית.
    הכלל הזה עשוי להיות מופעל למשל כאשר מגיעים לפעמיים היעד היומי, עם אפשרות לתיקון ברווח של לא יותר מ- 50%.
כמו בכל נושא מנטלי, גם כאן, לא מספיק להגדיר יעד יומי ללא אכיפה מתאימה של התוכנית.
השימוש שלי בכללים הנ"ל עובד מצויין עבורי.  הוא עדיין מאפשר לי בימים טובים לסגור ברווח יפה, אבל בעיקר הוא מקטין את השונות, או מגדיל את העיקביות בתוצאות, וזו עבורי החשיבות הגדולה של השימוש ביעד היומי.
לקח לי זמן לנסח את הכללים, והם לא בהכרח יתאימו לכל אחד, אבל אני עובד עם אותם כללים כבר מעל לשנתיים והיום אני כבר פועל די אוטומטית בהתאם להם.  בנוסף, ברובוט המסחר שלי (שכרגע מנהל עבורי חלק מהפוזיציות) מיושמת גירסה של הכלל השלישי למעלה.  עידכון אוטומטי של הסטופ בכל הפוזיציות הפתוחות.
כמו שאמרתי, זה לפעמים מלאכותי (כמו "הסטופ היומי") אבל בשורה התחתונה זה נותן תוצאות.

יום ראשון, 1 ביולי 2012

HRB - הזדמנות לטרייד; נקודה למחשבה

הטרייד הזה הוא משבוע שעבר (יום רביעי 27/6/2012).
HRB היתה מנית מומנטום קלאסית בתחילת היום.

ב- 20 הדקות הראשונות היא עלתה חזק ונעצרה בהתנגדות חזקה ומדוייקת ב $15.90.
רשמתי בצ'אט טריגר לפריצה מעל להתנגדות.
במקרים כאלה במנית מומנטום יכולה לבוא תנועה חזקה לכל אחד מהכיוונים.  אם ההתנגדות לא נפרצת עשוי לבוא תיקון המאפשר טרייד באחוזי הצלחה ויחס risk-reward סבירים.

בגרף הראשון (5 דקות) אפשר לראות בדיעבד שלא היתה כניסה לטרייד עם כיוון המגמה במשך כל היום.  לפחות לא בצורת העבודה שלי.

HRB - גרף 5 דק', סוף היום


בגרף השני (נרות דקה, תחילת היום) אפשר לראות טרייד אפשרי דוקא נגד המגמה.
אני מביא את הדוגמה הזאת רק כנקודה למחשבה.  לי אישית קשה להיכנס לטריידים נגד המגמה במניות מומנטום אע"פ שמדי פעם אני מזהה שם הזדמנויות.
לא לקחתי את הטרייד הזה אבל "רשמתי" לי טריגר לפני השבירה.  התכנון המקורי שלי היה:
סטופ קצר של 5 סנט המאפשר כמות גדולה, ושני מימושים: הראשון אחרי 7-8 סנט, והשני - (סגירת הטרייד) אחרי עוד 7-8 סנט.  מהלך גדול מזה יהיה כבר למעשה תיקון של מעל ל- 50% ולמעשה שובר את מגמת העליה של המניה מהפתיחה.

בסופו של דבר המניה כן שברה את מגמת העליה שלה ולמעשה לא חזרה לאותו אזור במשך כל היום.
השבירה היתה מהירה וחזקה.  40 סנט, שהם כ- 8R, ב- 20 דקות.

HRB - גרף דקה, תחילת היום