יום שלישי, 16 באוגוסט 2011

מסחר ב"הפסקת צהרים"

אני יודע שסוחרים רבים לא נכנסים לטריידים בשעות הצהריים (שעון ניו-יורק 11:30 - 13:30) מסיבות שונות שעיקרן ירידת נפח המסחר בשעות האלו.
אני אישית סוחר בזמן "הפסקת הצהרים" רגיל לחלוטין, אבל אני לא טוען כאן שזה מה שכל סוחר צריך לעשות.  זה פשוט מתאים לשיטת העבודה שלי.  למעשה כיוון שאני ממעט להכנס לטריידים בשעה הראשונה, עיקר הפעילות שלי היא בשלוש השעות שלאחר מכן שרובן הן שעות הצהריים.
אם נעבור על הטריידים שמוצגים בבלוג החל מתחילתו נראה שחלק גדול מהטריידים שלי נלקחו בשעות אלו.

לפני שסוחר מכניס לתוכנית המסחר שלו כללים כלשהם, על אחת כמה וכמה כללים משמעותיים כמו הימנעות ממסחר במהלכו של חלק משמעותי מהיום (שליש מהיום) - הוא צריך קודם לאשר את הכלל סטטיסטית.
כללים מהסוג הזה תלויים באסטרטגיית המסחר ואין לי ספק שבאסטרטגיות מסחר מסויימות הימנעות מכניסה לטריידים בשעות הצהריים משפרת את הביצועים.  אבל באותה מידה אני בטוח שיש אסטרטגיות מסחר שעובדות טוב יותר בשעות הצהרים.

אחד הסורקים שאני משתמש בהם הוא תוכנת פרונטגיינר.  אין לתוכנה מימשק משתמש גרפי והיא פשוט כותבת את תוצאות הסריקה מדי כמה דקות לקובץ.  מדי פעם אני טוען את הקובץ לרשימת watch-list בפלטפורמת הגרפים שלי ועובר על הסימבולים ידנית.
לעיתים אני עובר על הרשימה באיחור ואז אני עשוי לראות מניות שכבר פרצו את הטריגר.  זה מה שקרה אתמול, וזה גם מה שהביא אותי לכתוב את הפוסט הזה כיוון שזה קרה במהלך שעות הצהריים.

אני מצרף כאן גרפים של מספר תבניות שראיתי באיחור.  רובן אינן מניות מומנטום.  התוכנה מוצאת תבניות פריצה/שבירה "קלאסיות", בנמוך או הגבוה היומי.  בנוסף, השוק לא עשה מהלך חריג באותו הזמן.
בכל התבניות היתה פריצה ראשונה ברורה שאיפשרה מימוש של לפחות 1.5R ביחס לסטופ הטכני.  בגרפים סימנתי רק את ההתנגדות של הטריגר, אבל ניתן לראות בכולם שגודל הפריצה ארוך בגודל הסטופ.
בנוסף, כל התבניות הנ"ל לא סיכנו את הסטופ הטכני עד סוף היום.







הערות
  •  אני לא סחרתי באף אחד מהתבניות הנ"ל כי כמו שציינתי ראיתי אותן באיחור.
    כנראה גם לא הייתי סוחר ברובן כיוון שלא בכולן היה ווליום או מומנטום חריגים.
    אבל זה נותן נקודה למחשבה.  הרי תבניות טובות עובדות גם בלי מומנטום או ווליום.
  • כאשר תבנית טובה פורצת, לרוב ייכנס ווליום במהלך הפריצה.  גם אם היא נעשית בזמן של דישדוש בשוק או במהלך שעות הצהריים.
  • חשוב היה לי להביא את כל הטריידים הללו כאן יחד כי כולם קרו באותו היום ופחות או יותר באותו הזמן.  אני מניח שניתן ליחס את המקבץ הזה בחלקו לגורם המקריות, ועדיין יש לשער שמדי יום יש הזדמנויות מהסוג הזה בשעות הצהריים.
  • אם בכל זאת ננתח את התבניות הללו, גם ביחס להתנהגות השוק, נראה שכולן גילו עוצמה בחצי הראשון של יום המסחר גם כשהשוק ירד ועשה נמוך חדש. למעשה במהלך הזמן הזה הן בנו את תבנית הפריצה שלהן וכאילו רק חיכו שהשוק ישנה כיוון.

--

2 תגובות:

  1. אחלה פוסט. אני מאלו שכמעט לא פעילים אחה"צ, בעיקר כי אני מעדיף את הנזילות והמומנטום של הבוקר אבל יפה לראות את התבניות האלו. מהדוגמאות שנתת נראה לי שיש ימים שהסקאנר בטח מציף אותך בתוצאות לא?

    השבמחק
  2. אכן כן...
    יש לי מגבלה של 100 מניות לכל היותר ב- watchlist ומדי כמה שבועות קורה שאני מגיע לזה...
    אני בד"כ ממיין את הרשימה לפי ווליום או אחוז שינוי ומסתכל על החריגים.

    השבמחק