יום שלישי, 11 בינואר 2011

החשיבות של זום-אין לפרקי זמן קצרים

המטרה שלי בדוגמה הבאה היא להמחיש שתי נקודות.
- ניצול הזדמנויות אחרי תיקונים חזקים
- zoom-in לפרקי זמן קצרים

הטרייד המדובר הוא של מנית מומנטום מאתמול - AUXL, שפתחה בגאפ חיובי של 5% והמשיכה במגמת העליה שלה רוב ביום.
למעשה נכנסתי לטרייד ראשון במניה הזו כשעה אחרי הפתיחה וגם הספקתי לממש חצי כמות אבל אז היא עשתה , תיקון אגרסיבי וסגרתי את הטרייד ללא רווח משמעותי.  התיקון היה של דולר שלם, בל ההזדמנות המעניינת יותר היתה ממש אחרי אותו תיקון.  הבר האדום הארוך בגרף הראשון.

AUXL - גרף 5 דק', סוף היום

השאלה הראשונה שסוחר צריך לשאול את עצמו אחרי תיקון חזק שכזה היא האם מדובר בשינוי מגמה או בהזדמנות לטרייד חדש (או נוסף) בכיוון המקורי.   במקרה הזה יתכן שהתיקון היה בסה"כ לונג סקוויז ופקודות סטופ רבות (כולל שלי) הופעלו מתחת לאזור התמיכה הברור במספר העגול $23.00.  אבל הסיבה לתיקון לא ממש משנה.  נקודה משמעותית יותר היא כמה עמוק התיקון.  כאן נכנס לתמונה פיבונאצ'י.  אני אוהב תיקונים של 30%-40% .  כאן התיקון היה של 50% (כשהטווח נמדד ממחיר הפתיחה לגבוה היומי) קצת גבולי אבל החלטתי שיש כאן הזדמנות בכל זאת.  יש המודדים את הטווח ממחיר הסגירה של יום אתמול, כלומר כולל הגאפ, ואז התיקון נראה סביר יותר.

השאלה השניה שצריכה להישאל היא מהי נקודת הכניסה החדשה (במידה והחלטנו שמגמת המניה לא השתנתה).
לצורך כך אני אוהב לעבור לפרקי זמן קצרים של דקה.
[אכתוב על הנושא בהרחבה בפוסט נפרד]

הגרף הבא מראה את תבנית המניה בנרות דקה מספר דקות אחרי התיקון החזק.
ניתן לזהות תנועה ברצועה שמגדירה קודם כל את הסטופ (באזור החצי עגול), ואחר כך את הכניסה (מעל $22.69), ואפילו התכנסות לתקרת הרצועה.

AUXL - נרות דקה, לפני הכניסה

מאותה נקודה המניה עשתה מהלך די רצוף של דולר וחצי כאשר היא עובדת טכני ומאפשר הזזת הסטופ בצורה מסודרת וסגירת מעט מתחת ל $24. 

הערה:
טריידים מהסוג הזה לא קל לזהות כי התבנית הנוצרת היא די פתאומית.  הסיבה היחידה שזיהיתי את ההזדמנות היא כיוון שכבר סחרתי במניה ועדיין עקבתי אחריה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה