יום רביעי, 5 בדצמבר 2012

זה שעולה וזה שיורד


שני טריידים מאתמול, אחד לונג ואחד שורט, שעבדו כל אחד בכיוון שלו לאורך כל היום.
אף אחד מהם לא סיכן את הסטופ, שניהם עבדו ללא קשר לתהפוכות בשוק, ובניהול סבלני שלהם ניתן היה לסגור את שניהם לקראת סוף היום אחרי מהלך של דולר בערך שהוא כ- 5R - 6R.

"ניהול סבלני" מתייחס לשני עקרונות: הזזת סטופ ומימושים.  שניהם צריכים להתיחס לתמונה הגדולה, להיצמד לתוכנית המקורית, ולא להיות מושפעים מתנועות נקודתיות כמו תיקון במניה.
עבודה בצורה הזאת מנטרלת את היצר שלנו "לנחש" אם המניה כבר הגיע לתחתית (או לשיא) ומאפשרת לה לעבוד כמו שמניות עובדות.  בתנודתיות.
אם בחרנו נכון, התמונה הכללית של התבנית לא תושפע מהשוק והיצמדות לאזורי הסטופ והמימוש יעבדו לטובתינו.


CYNO - לונג

YOKU - שורט

11 תגובות:

  1. איך אפשר ליצור איתך קשר במייל?

    השבמחק
  2. אם יש לך שאלה או הערה שקשורה למאמר שלי אני מעדיף שתפרסם אותה בתגובה כאן ואני מבטיח תשובה. לרוב זה רלוונטי ומעניין גם סוחרים אחרים.

    אם זה משהו אחר אתה יכול ליצור איתי קשר דרך פרונטגיינר:
    http://frontgainer.com/contact.htm

    -מאיר

    השבמחק
  3. שלום מאיר,
    ברצוני לשאול שאלה בהתייחס לטריידים שהעלת כאן ובכלל, ולהבחין בין שני מקרים:
    א. כמות המניות המחושבת (בהתאם לגודל הסטופ וה-R שלי) הינה כ- 500 מניות.
    ב. כמות המניות המחושבת הינה כ- 10,000 מניות.
    היות ואני מנוסה כבר במסחר עפ"י המקרה הראשון, הייתי שמחה לדעת כיצד אתה נכנס לפוזיציה בכמות גדולה לדו' של כ- 10,000 מניות, כאשר נניח והכניסה מותנית בשבירת התבססות, ו/או נעשית בטווחי מסחר קטנים (דקות בודדות) בהם אין זמן לבניית פוזיציה הדרגתית (וגם אין הצדקה, היות והכניסה מחייבת הגעה לטריגר מסוים שטרם הופיע..). מודה לך מאד על בלוג מעניין, מקצועי ומעשיר זה.

    השבמחק
  4. לגבי א. אם כמות המניות מחושבת בהתאם לגודל הסטופ אזי מן הסתם היא משתנה ולא תהיה 500 קבוע.

    לגבי ב.
    אני נכנס באופן זהה גם כאשר אני לוקח כמות גדולה. ההבדל הוא בהכנה.
    אני מראש בוחר את המניות באופן שונה. כלומר לפי רמת הסחירות.
    בנוסף, טריידים כאלו (בכמות גדולה) אני לוקח בברוקר שונה, מהסיבה הפשוטה של מבנה עמלות נוח יותר. אני משלם עמלת פיקס (קבועה לעיסקה ולא פר מניה) וזה יוצא כלכלי יותר עבורי.
    לאותו ברוקר יש גם ביצוע מעולה (Charles Schwab) כך שאם יש סחורה בשוק אני יודע שהסיכויים שלי לקבל אותה במחיר שאני מבקש, או טוב יותר, הם גבוהים מאשר אצל ברוקים אחרים.
    כמובן שאני תמיד לוקח בחשבון שיש אפשרות שלא אקבל את כל הכמות ואז צריך להתאים כמויות בסטופ וסמימושים.

    השבמחק
  5. תודה רבה.
    רק אבדוק כי הבנתי, כאשר כמות המניות גדולה מאד, נניח כ- 10,000 מניות, אתה נכנס עם פקודת סטופ לימיט כרגיל, ומקבל את העובדה כי ייתכן ולא תקבל את כל הכמות (מעבר כמובן לעניין הברוקר והעמלות). לגבי עניין הסחירות של המניה, פוזיציות גדולות, רק במניות עם ווליום יומי ממוצע של 10 מליון, 20 מליון? יותר? פחות? תודה.

    השבמחק
  6. נכון.

    לגבי הסחירות, הווליום הממוצע לא רלוונטי. כיוון שאני עובד רק עם מניות מומנטום, בהגדרה מדובר במניות בעלות מחזור חריג היום. במקרים רבים מדובר במניות שביום רגיל הסחירות שלהן נמוכה מדי למסחר יומי אבל מה שחשוב זה הסחירות ביום המסחר ולא הממוצע. כי (לפחות לשיטתי) הממוצע לא רלוונטי ואפילו מטעה, ולא ההפך.
    לדוגמה, אני עשוי לסחור במניה בעלת מחזור יומי ממוצע של 200,000 מניות, ביום בו המחזור שלה אחרי שעת מסחר בודדת הוא 500,000 מניות.

    יש מצבים נוספים שמאפשרים עבודה עם כמויות גדולות. יש מניות בעלות מחזור לא בהכרח גבוה אבל סחירות מאוד גבוהה. כלומר, יש בהם סחורה זמינה בכמות גדולה בכל הרמות. כלומר אם סתתכלי ב- Level-2 תראי בכל רמת מחיר כמות גדולה של מוכרים/קונים. במניות כאלה אפשר להיכנס למעשה בכל כמות מעשית שאת רוצה.
    תסתכלי למשל בפוסט הבא של FLEX יש בסופו צילום של חלון ה- Level-2. הכמויות הן בכפולות של 100 מניות.
    http://blog.frontgainer.com/2011/07/flex.html

    השבמחק
  7. שלום מאיר ותודה על ההסבר המפורט.
    דבר אחד עדיין לא מובן לי, לעיתים אני רואה מניות שנסחרו עד לנקודת זמן מסויימת בתוך היום בווליום גבוה יחסית של כמה מיליון מניות. אולם לאורך כל הזמן (מרגע תחילת המסחר ועד לנקודת הזמן האמורה), ב-Level2 לא ראיתי יותר מכמה מאות בודדות בצד ה-Bid וה-Ask בכל אחת מרמות המחיר. כיצד זה ייתכן? תודה.

    השבמחק
  8. יכולות להיות כמה סיבות.

    יש אכן מקרים שהווליום מטעה. לעיתים כל הווליום היומי הצטבר במספר עיסקאות בודד. עין מנוסה יכולה לראות את זה מייד בתבנית. הגרף של מניות פחות סחירות הוא פחות "יפה" או רציף. אם הווליום מוצג בתחתית הגרף ניתן יהיה לראות באופן ברור מספר נרות חריגים בהם הצטבר מירב הווליום ולפעמים בעיסקה בודדת באותו הנר. זו נקודה שחשוב לשים לב אליה כי מניות כאלו עשויות לא להתאים למסחר.

    ייתכן גם שאמנם לכאורה אין ביקוש והיצע גבוה בכל רמה אבל בפועל המניה מאוד פעילה ומתבצע מספר רב של עיסקאות. זה דוקא מצב נפוץ בהרבה מניות פופולריות.

    השבמחק
  9. כמובן שאינני מדברת על הסוג הראשון שתיארת, למניות מסוג זה (להן גרפים לא "יפים", לא רציפים, גאפים תוך יומיים וכד') אינני מתקרבת. הרהרתי לגבי הסוג השני שציינת (שהן למעשה רוב המניות בהן אני סוחרת), בהן ב-Level2 ההיצע והביקוש קטן מאד (מאות בודדות בכל רמת מחיר), אולם הווליום במניה גדול מאד(מליונים) שנצבר באופן רציף ולא בנר בודד. לכאורה, נראה כי במניות מסוג זה, אם אנסה להכנס לפוזיציה (נאמר ל-Long) של כמה אלפי מניות בכניסה אחת (נאמר בפקודת Stop Market), מילוי הפקודה ישתרע על פני המון רמות מחיר בעמודת ה-Ask כך שמחיר הכניסה הממוצע יהיה רחוק ביותר מהטריגר (עד לכדי אי כדאיות ואף הפסד). באם ארצה להמנע ממצב כזה ואשתמש בפקודת Stop Limit, נראה כי אקבל כמה מאות בודדות של מניות (עפ"י הכמות המופיעה בעמודת ה-Ask), אם בכלל.

    האם אני מבינה את המצב נכון? מכאן, האם כניסה בכמות גדולה יכולה להתבצע, אם כך, רק במניות עם סחירות אדירה (כמו FLEX) ובכל מניה אחרת, אפילו כזו הנסחרת בתוך היום במליונים אך שה-Level2 שלה עומד על כמה מאות מניות בודדות בכל רמת מחיר, לא ניתן להכנס לפוזיציה גדולה?

    תודה על הזמן, הסבלנות והרצון!

    השבמחק
  10. ממש לא.
    ניתן להיכנס בכמויות גדולות גם למניות בעלות ביקוש והיצע נמוך ברמות כל עוד הן סחירות מספיק.

    בשאלה שלך יש הנחה מובנית שהמניה תפרוץ חזק מעל לטריגר ולא תתקן. ברוב המקרים זה לא המצב.
    גם במקרים שהפריצה (נניח בלונג) היא לכאורה חזקה למעשה יש התנדנדות, שלא תמיד נתן לראות בעין, מעל מחיר הטריגר. אפשר לראות את זה ב- time & sale.
    אני אישית לא בונה על פריצות חזקות אלא על שימור מגמה. המרווחים שלי בין הסטופ ללימיט מינימליים וברוב המקרים אני מקבל את כל הכמות. לעיתים אני צריך להמתין בסבלנות להשלמת הכמות מספר דקות.

    השבמחק
  11. המון תודה מאיר!!

    השבמחק