יום שני, 31 באוקטובר 2011

על רמזים במסחר יומי

בדומה למאמר הקודם גם בטרייד הזה של SLAB משבוע שעבר (26/10/2011) קיבלנו רמז עבה לגבי נקודת הכניסה המדוייקת.

אולי התיקון כאן היה מינורי ולא קלאסי כמו בדוגמה של GA, אבל אי אפשר להתעלם מהרמז שקיבלנו שהתבטא בהתנגדות ברורה ומדוייקת במשך 15 דקות רצופות בהן כמעט בכל דקה המניה נעצרה על $39.75.
במקרה של פריצה של ההתנגדות הזו כמובן שלא נצפה שהגבוה הקודם יהווה התנגדות וננהל את הטרייד לפי יעדים.
כשאין לי סיבה אחרת לקבוע את היעדים (כמו התנגדות קודמת מהתבנית, פיבוטים, וכו') אני משתמש בכלל אצבע פשוט של יעד ראשון 1.5R ויעד שני ב- 3R, לעיתים "מעוגלים" לאזורי עגול או חצי עגול.

אופן הניהול הנ"ל מומחש בתבנית המצורפת.

SLAB - גרף 5 דק'
 הערות
  •  כלל האצבע לקביעת היעדים, שרשמתי למעלה מתאים לטריידים של מניות מומנטום מהסוג שאני לוקח.  הגעתי לאופן הניהול הזה אחרי שנים של עבודה.  הוא לא יתאים לאסטרטגיות מסחר אחרות.
    לתשומת לבכם.
  • קביעת הסטופ:  לכאורה ניתן היה לקבוע סטופ קצר יותר של 10 סנט בגלל ההתכנסות החזקה, אך זה לא היה סטופ טכני אמיתי.  זה היה יותר כמו סקאלפ.  לתבנית מהסוג הזה יש לאפשר "מרווח נשימה" כדי לתת לה לעבוד כמו שהיא צריכה.  במקרה הזה המניה לא תקנה אחורה ולא סיכנה גם את הסטופ הקצר אבל אל לנו להסיק מסקנות מוטעות מזה.  סטופ קצר במקרה הזה לא היה ריאלי.

יום שבת, 15 באוקטובר 2011

מנית מומנטום קטנה - GA

התבנית של GA מיום רביעי (12/10/2011) היא עבורי התבנית המושלמת - לחשבון בו אני סוחר בעמלת פיקס.  בחשבון הזה אני בד"כ לוקח טריידים של מניות קטנות, סטופ טכני קצר, וכמויות מוגדלות.  הביצוע אצל אותו ברוקר (Schwab) מצויין ואני לרוב מקבל את כל הכמות שביקשתי ובמחיר טוב.  זה חשוב כשמדובר במניות בעלות מהלך ממוצע של סנטים בודדים (*).
למרות שאני לוקח שם טריידים רגילים של מומנטום אני עשוי לנהל אותם מעט שונה לעיתים (ללא מימושים חלקיים), בעיקר בגלל מבנה העמלות (אני יודע, זה לא בהכרח מוצדק, אבל מה לעשות, הכל מנטלי).

מה היה לנו כאן?
- תבנית מומנטום קלאסית.
- אחרי התיקון נבנתה התנגדות מדוייקת (ב- $3.72) שניתן היה לראות באופן ברור גם ב- Level-2.
- סטופ קצר וטכני של סנטים בודדים.
נקודת הכניסה הזו שמוגדרת כ"כ טוב, בצרוף לסטופ הקצר ולסחירות הגבוהה של המניה (שוב, ניתן לראות בלוול 2, וחבל שאין לי צילום מסך של זה בזמן אמת) נותנת לי את הטרייד המושלם שדיברתי עליו.

העליה במחזורים שהגיעה אחרי הפריצה אישרה את המגמה ואיפשרה למשוך את רצף הברים הירוקים שנתן 20 סנטים שהם החזר מכובד לסטופ הקצר.

GA - גרף 5 דק'
הערה
* רוב הדוגמאות שאני מציג בבלוג הן מן הסתם של טריידים מוצלחים (שעבדו), אבל חשוב לזכור שלא כל טרייד עם התבנית המתוארת ייתן החזר גדול כ"כ על הסיכון.  יהיו גם טריידים שיכשלו, ויהיו טריידים שאני עשוי לסגור אחרי 8 או 5 סנט.  הטריידים האלו מביאים את אורך המהלך הממוצע שהזכרתי בפיסקה הראשונה להרבה פחות ממה שאולי נדמה.

יום שישי, 14 באוקטובר 2011

עוד קצת על סבלנות במסחר - PTP


הטרייד של PTP ממחיש בצורה מצויינת מספר נקודות חשובות שעל כל אחת מהן דיברתי בנפרד לא מעט בעבר.
PTP היתה מנית מומנטום קלאסית ביום רביעי (12/10/2011), לא אפרט כאן שוב את הקריטריונים, אני מניח שרוב הקוראים כבר מכירים אותם. מי שעדיין לא - יכול להתחיל בקישורים למעלה.

במבט על גרף סוף היום ניתן היה למצוא מספר נקודות כניסה לשורט במניה (כמו במקרים רבים של ניתוח בדיעבד).  הכניסה שאני אסקור כאן היא זו המתוארת בגרף כי היא גם זו שאני זיהיתי בזמן אמת.
תמיכה ברורה ב $29.62 במשך 20 דקות, עם סטופ מוגדר היטב של כ- 15 סנט.
המניה שברה ועבדה לאט מאוד ביחס למצופה למניה עם מומנטום שלילי חזק כ"כ וביחס למהלך האגסיבי שלי בפתיחת היום.

היעד הראשון שלי הוא בד"כ בסביבות 1.5R ובמקרה הזה - באזור $29.40 גם נבנתה תמיכה חדשה שהחזיקה מעמד במהלך שלוש (3) השעות הבאות.

כאן נכנס לתמונה הניהול הסבלני של הפוזיציה.  אני אמנם עשוי לסגור פוזיציות מוצלחות ב- Take Profit (בניגוד ליציאה בסטופ) אבל זה יהיה בד"כ אחרי מהלך חזק של המניה.  כאן המהלך עדיין לא הגיע.
מבחינתי "ניהול סבלני" הוא הזזה טכנית של הסטופ.  הצמדה מוקדמת מדי של הסטופ אולי תחסוך לך כמה סנטים כשהטרייד אכן ילך נגדך אבל עשוי למנוע ממך מהלך ארוך אם הטרייד יעבוד בכיוונך.
במקרה הזה היה אולי אפשרי להוריד את הסטופ בכ- 10 סנט לאזור הכניסה.
המהלך החזק הגיע בשעה האחרונה ופיצה על הניהול הסבלני.

PTP - גרף 5 דק'

יום רביעי, 12 באוקטובר 2011

ATR גבוה - סטופ ארוך - FSLR

הטרייד הבא מאתמול הוא של FSLR, היום מניה של $56, אבל היתה רגילה להיסחר במספרים גבוהים בהרבה.  בתחילת השנה היא עוד נסחרה ב- $175,  ובמהלך רוב שנת 2008 היא נסחרה במחירים של מעל $300.

ולמה זה רלוונטי?
התנודתיות של מניה היא לרוב ביחס ישר למחירה.  למניות "קטנות" יותר תנודתיות נמוכה יותר. את התנודתיות של המניה אפשר לכמת באמצעות האינדיקטור ATR.
ובכל זאת מניות בעלות מחיר דומה לא יהיו בהכרח בעלות תנודתיות דומה.  לתנודתיות המניה יש השפעה על הציפיות שלנו ממנה ועל אופן הניהול שלה.

ה- ATR היומי של FSLR הוא $5.80 !  כלומר זהו טווח התנועה המצופה מהמניה לעשות מדי יום.  מה שמדהים הוא שזה גם פחות או יותר ה- ATR שלה במהלך השנתיים האחרונות, גם כשהיא נסחרה במחירים גבוהים פי 3.
מבדיקה שעשיתי עכשיו ה- ATR של מניות באותו טווח מחירים נע בין $1 ל- $3.
למשל:  QCOM - $1.76, SAP - $1.76, BUD - $1.46, RIO - $2.47.
אפשר לומר ש- FSLR עדיין לא הפנימה את העובדה שהיא מניה של $55 וממשיכה להתנהג כמו מניה של $200.

ועדיין, אתם שואלים בצדק, למה כל זה רלוונטי?
אנחנו כסוחרים יומיים יכולים וצריכים להשתמש במידע הזה כדי להתיחס לתבנית המניה באופן נכון יותר, להתאים את הציפיות שלנו ממנה, ובעיקר - לקבוע את גודל הסטופ בצורה נכונה מבחינה טכנית.

ההיערות על הגרף המצורף מתארות למעשה את הסיפור.
FSLR אמנם פתחה ללא גאפ אבל עם מומנטום שלילי ווליום חריג.  אחרי 40 דקות של ירידות באו 40 דקות של תיקון והתייצבות מעל $57.50 עם סטופ טכני של $1.30.  מדובר בטווחים רחבים מאוד ויש כאן חשיבות עצומה להתאמת הכמויות.  סוחר חייב לעשות את החישוב הדולרי של ההפסד האפשרי בטרייד כזה לפני שהוא נכנס לטרייד.  במקרים רבים סוחרים יוותרו על הטרייד בצדק.

FSLR - גרף 5 דק'
היעד הראשון היה באזור $56.  המניה אמנם שברה כחצי דולר, אך זה לא הספיק למימוש.  היא תיקנה לאחר מכן כדולר מעל לכניסה, ובמהלך שעה וחצי של הצהרים היא נסחרה בטוח זה.  הסטופ הסתבר כנכון.
כמו במקרים רבים אחרים, הטרייד הצריך סבלנות ובמהלך השעתיים הבאות המניה עשתה מהלך ירידות רצוף של כ- $3.

יום ראשון, 9 באוקטובר 2011

כניסה למניה ללא "טריגר" - WBMD

במקרים רבים אסטרטגיות מסחר יומי הנסמכות על ניתוח טכני מתבססות על פריצות או שבירות.  כלומר הכניסה לטרייד תתבצע רק אם מחיר המניה ירד מתחת (או יעלה מעל) למחיר הטריגר.
המוטיבציה היא לשפר את אחוזי ההצלחה.  כי התנגדות או תמיכה מעצם טיבן עשויות למנוע מהמניה לעבור את המחיר וכך נחסכה מאיתנו כניסה מיותרת או מוקדמת מדי לטרייד.

במקרים רבים יש הזדמנויות לטריידים מוצלחים מבלי שהמניה בנתה תמיכה או התנגדות ברורים המאפשרים "טריגר" טכני.  סוחרים הרגילים לסחור בפריצות ושבירות לא יכנסו לטריידים מהסוג הזה.

הדוגמה של WBMD משבוע שעבר(6/10/2011) היא כזאת.
מנית מומנטום עם מגמת עליה עיקבית וברורה ללא קשר לשוק.  לקראת הצהריים המניה תיקנה חזק ובשתי נרות אדומים החזירה את העליה של השעה האחרונה.  יתכן שהופעלו כאן הוראות סטופ בתמיכה באזור 28.80 אבל זה לא ממש משנה.  מבחינתי מגמת העליה של המניה לא נפגעה.  התיקון עדין טכני ולא עמוק מדי.  כלומר על פי הכללים שלנו ממנית מומנטום אנו מצפים שהמניה תחדש את העליות ותמשיך במגמה שלה עד סוף היום.
כלומר, כל תיקון במניה הוא הזדמנות כניסה. ביחוד תיקון חזק.

חיזוק נוסף לתיזמון של הטרייד כאן היה התמיכה היפה באזור החצי עגול שהוא גם הפיבוט (R1) שהגדיר את הסטופ שלנו עם יחס Risk-Reward מצויין.
המניה חזרה לאזור הגבוה תוך חצי שעה והמשיכה במגמת העליה ממש עד סוף היום וסגירה בגבוה.
WBMD  - גרף 5 דק' סוף היום
הערות:
  • אני לא מציע בפוסט הזה לסוחרים שרגילים לעבוד בפריצות ושבירות לסגל לעצמם גם שיטה כמו זו המתוארת.  ההפך, אני מציע לסוחרים לדבוק באסטרטגיה הראשית שלהם שתשמש להם "עוגן".
    אבל זה נחמד מדי פעם לראות שיטות נוספות.  סוחרים מגיעים לעיתים למצב בו הם מחפשים דרכים לגוון או להרחיב את האסטרטגיה הנוכחית שלהם ובמקרה כזה טרייד מהסוג המתואר עשוי להתאים מדי פעם.
  • כניסה לטרייד באזורי תמיכה או התנגדות נהוגה בעיקר אצל סוחרים יומיים שעובדים על סט קבוע של מניות או בנייר קבוע (כמו חוזים עתידיים על מדד כלשהו).  זאת כיוון שלמעשה רק כאשר אתה עוקב אחרי נייר הערך בצמוד אתה יכול לזהות את נקודות ההיפוך הללו בתיזמון הנכון.
    בדוגמה של WBMD זיהיתי את הטרייד רק כיוון שהגרף שלה היה פתוח אצלי כאחת ממניות המומנטום שהיו במעקב.
  • האמת שעל אף שזיהיתי את הטרייד, ואף רשמתי אותו בצ'אט - לא נכנסתי אליו....  לא הספקתי..
    אני מניח שאני בעצמי עדיין לא מספיק מיומן במסחר בצורה הזו.