יום שלישי, 17 במאי 2011

טריידים עם כמות מניות מוגדלת

יש טריידים שמחייבים כמות מניות גדולה מהרגיל.  למשל בתבניות שהסטופ הטכני קצר, מה שגם מרמז על תנודתייות קטנה של המניה.  במקרים אחרים הציפיות שלנו מהטרייד לא יהיו גבוהות; במילים אחרות, הסטופ הטכני אולי לא יהיה מאוד קצר אבל יחס ה- Risk-reward לא גדול.  קיימים מצבים נוספים לכניסה בכמות מוגדלת כמו למשל כשהסוחר מאמין ברמה גבוהה מאוד בהצלחת הטרייד.  זה רלוונטי רק לסוחרים מקצועיים מנוסים ולא אגע בזה כאן.

כתבתי מספר פעמים על התאמת כמויות ועל טריידים בעלי סטופ ארוך.
זה פוסט ראשון בסדרה של פוסטים (לאו דוקא רצופים) שידברו על כניסה לטרייד בכמות גדולה.

לנושא של התאמת כמויות יש חשיבות גדולה גם בהקשר של הגדלת כמות;  כמובן כל עוד אין חריגה מהריסק לפוזיציה (ההפסד המקסימלי בדולרים שהסוחר מאפשר לעצמו לטרייד בודד).
החשיבות של הגדלת כמות היא הרבה יותר גדולה ממה שנוטים לחשוב, אולי בגלל שהרושם הוא שהמטרה היא לאפשר רווח גדול יותר מהטרייד.  אבל יש לזה גם חשיבות ברמה המנטלית של ניהול הטרייד.  יש מצבים בהם אם לא ניכנס לטרייד בכמות גדולה מספיק לא נוכל לנהל אותו כראוי ואנו עשויים לצאת בהפסד מטרייד טוב.

כאשר סוחר נכנס לטרייד יש לו צפיות מסויומות מהטרייד ולרוב זה נמדד ברווח או בהפסד המצטברים בטרייד.  
יש טריידים שיעבדו לאט יותר באופן משמעותי ובהם קצב השינוי ב- P&L יהיה איטי באופן משמעותי ממה שאנו רגילים.  בדיוק כמו שיש מניות ("גדולות") בהן התנודתיות גבוהה יותר ואם לא נתאים את הכמויות - קצב השינוי שם יהיה גדול יותר ממה שאנו רגילים, או אפילו מסוגלים לספוג.
סוחרים עשויים להתיחס לתנועה איטית של מניה בחוסר סבלנות ולפרש אותה כאי עמידה בציפיות, בעוד שלמעשה היא מתנהלת לגמרי בהתאם להתנהגות ההיסטורית שלה.

בשורה התחתונה, כאשר נכנסים לטרייד בכמות גדולה - היעדים למימוש קרובים יותר.
כדי להמחיש עוד את הנקודה, אם לא נכנסים לטרייד בכמות גדולה (מספיק) המניה עשויה להגיע ליעד הטבעי שלה אבל הסוחר לא יממש כיוון שעדיין לא נצבר בה "מספיק" רווח ובסוף עשוי לצאת ממנה בהפסד כיוון שלא הספיק לממש.

אני אציג כאן ובפוסטים נוספים טריידים שונים שלקחתי בכמות מוגדלת כדי להדגים מצבים שונים שמחייבים הגדלת כמויות.

את הטרייד הזה מיום שישי אני מציג בכוונה (בגרף הראשון) ללא השנתות של המחיר.  המניה התכנסה יפה לנמוך היומי שהוא גם תמיכה של החודשיים האחרונים.  ירידה של 4% בווליום גבוה מהממוצע. 
כמו שאפשר לראות בגרף הראשון היתה שבירה יפה.

DRYS - גרף 5 דק', סוף היום

המניה היא DRYS וזוהי מניה של $4.50 (בזמן השבירה).  מהלך השבירה כולו היה של 12 סנט.  לכאורה מעט מאוד.  האם זה מצדיק כניסה לטרייד?  זו הסיבה שהצגתי את הגרף הראשון ללא המחיר.  השבירה נראית בברור ביחס להתנהגות המניה מתחילת היום.  זה גם דרך טובה לראות שה- Risk-reward היה טוב.  כלומר היחס בין גודל הסטופ לאזורי המימוש.  זה במקרה גם היה טרייד בו היה סטופ טכני אמיתי של 2 סנט.  אני כמעט ולא נכנס לטריידים עם סטופ קצר מ 5 סנט כיוון שלגישתי לעיתים נדירות קיים סטופ טכני אמיתי של סנטים בודדים.  זה אחד מהם.
כלומר היה כאן טרייד מוצלח של 5R-6R.   אבל זה נכון רק בתנאי שהטרייד נלקח בכמות מתאימה.

DRYS - גרף יומי














דוגמה
לצורך המחשה אדגים כאן חישוב כמויות לטרייד הזה.  כרקע אפשר לקרוא שוב את חישוב הכמויות לטרייד.
נניח שהריסק של הסוחר הוא $40.
כלומר בטרייד עם סטופ של 20 סנט הסוחר יכנס עם כמות של 200 מניות.  מימוש של חצי כמות אחרי 1.5R (שהם 30 סנט) ייתן רווח של $30.
בטרייד עם סטופ (אמיתי) של 2 סנט הוא צריך להכנס עם 2,000 מניות.  כאן מימוש של חצי כמות אחרי 1.5R (שהם 3 סנט) נותנים גם הם (באורח פלא) $30.
אם במקום 2,000 מניות הסוחר היה נכנס עם כמות "מוגדלת" של 400 מניות, אזור המימוש שבו הסוחר רגיל לראות $30 רווח יהיה רק אחרי שהטרייד יגיע ל- 15 סנט.  במקרה שלנו המניה לא הגיעה לשם.

הערות
  • הדוגמה הנ"ל היא קיצונית בגלל הסטופ הקצר מאוד של 2 סנט.  ההבדלים בחישובי הכמויות ברוב המקרים לא צריכים להיות גדולים כל כך אבל הם עדיין משמעותיים וחשובים בניהול הטרייד.
  • בדוגמה הנ"ל לא נלקח בחשבון הסליפאג' בכניסה וביציאה.  אלו נקודות פחות משמעותיות ופחות משפיעות על ריווחיות הטרייד כאשר הסטופ ארוך יותר, אבל כאשר הסטופ קצר הן עשויות לפגוע באופן משמעותי ברווח.  לכן למעשה "סטופ של 2 סנט" בטרייד הזה בפועל משמעותו 4 סנט ברוטו, כי הכניסה כנראה תהיה ב- $4.49 והיציאה תהיה ב- $4.53;  לכן רצוי להוסיף סנט או שניים ביעד הראשון.
  • לא מעט סוחרים עוקפים את ה"טרדה" של נושא הכמות הגדולה על ידי סינון נוסף.  כלומר מראש הם לא נכנסים לטריידים כאלו (יש סוחרים שלא עובדים עם מניות מתחת 10$, או מניות עם ATR נמוך, וכו').  זה בסדר גמור.  כלומר הם אולי מפספסים הזדמנויות טובות, אבל לפחות הם נמנעים ממצבים שאינם פשוטים להתמודדות הגוררים אותם לניהול שגוי.

3 תגובות:

  1. אבל כמשלמים כ סנט למניה וגם את הECN אתה מתחיל להרויח רק לאחר 2.5 סנט ועוד המרווח של הסטופ של 4 סנט זה כבר 6.5 סנט.
    כמובן שייש ברוקרים זולים יותר אבל זה נכון לרוב הסוחרים בארץ

    השבמחק
  2. אכן זה כנראה נכון לרוב הסוחרים בארץ.
    וחבל.

    השבמחק
  3. הי מאיר, העלתי אתר שעוסק בניתוח פונד' של חברות. אולי זה יענין אותך http://www.talkingvalue.com

    השבמחק