אני לא חסיד של תבניות סגירת גאפ תוך יומיות - פריצה או שבירה לתוך גאפ פתוח.
הטריידים שלי לרוב מבוססי מגמה ועם כיוון המומנטום. הפילטרים שלי מספקים לי אחוזי הצלחה טובים בטריידים כאלו ומאפשרים לי לנהל טרייד מוצלח לאורך רובו של יום המסחר, כאשר הציפיה היא שהמגמה תישמר.
בטריידים נגד המומנטום אני לא יכול לומר את אותו הדבר. שם המגמה אינה מובהקת. המניה בירידה אך עם כיוון חיובי, או ההפך. כלומר, הכיוון הוא נגד המגמה, וזה נוגד את הגישה שלי ואת תוכנית המסחר שלי.
זה לא אומר שלא ניתן לסחור טריידים כאלו בהצלחה. אני מכיר מקרוב סוחרים שעושים זאת, אך צריך להתאים את ניהול הפוזיציה שלך לטרייד. הציפיות והיעדים שונים לחלוטין.
זה לא אומר שלא ניתן לסחור טריידים כאלו בהצלחה. אני מכיר מקרוב סוחרים שעושים זאת, אך צריך להתאים את ניהול הפוזיציה שלך לטרייד. הציפיות והיעדים שונים לחלוטין.
את הטרייד הבא של AIB לקחתי לסגירת גאפ ביום שלישי, 30/3/2010. המניה פתחה במינוס 9% ממחיר הסגירה של היום הקודם, במחזור חריג, וטיפסה בהדרגה חזרה, כאשר לקראת הצהריים היא בנתה התנגדות יפה וברורה ב- $3.50 שהם 8 סנט או 2.5% מהסגירה של אתמול.
טריידים כאלו אני מנהל כסקאלפ. כלומר, לוקח כמות גדולה, לרוב עם סטופ קצר, ומראש הצפיה שלי היא לא גבוהה. למעשה אני אפילו צופה שהפריצה תהא טכנית בלבד ויש סיכוי סביר שיגיע תיקון חזרה עם הכיוון המקורי של המניה.
הטרייד הזה ממחיש את הנקודות הללו. התבנית והווליום היו חזקים וגם הפריצה היתה בהתאם. 37 סנט ב 7 דקות, שהם מעל 10%.
אבל גם מה שקרה אחרי כן מעניין לא פחות. המניה תיקנה כל הדרך חזרה, וסיימה ב- $3.29 באזור הנמוך היומי.
הטרייד הזה מייצג יפה את הגישה שלי לסגירות גאפ. אי אפשר לבנות על מגמה ברורה. אחרי הפריצה הטכנית הטרייד יכול ללכת לכל כיוון. ולכן אני מתייחס לטריידים מהסוג הזה כסקאלפ. לפעמים אני יוצא עם כמות מלאה ולפעמים, כמו במקרה הזה של AIB אני מספיק לממש בשתי מנות.
--
מאיר זייד
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה