יום רביעי, 21 בספטמבר 2011

חג שמח ושנה טובה

מחר אני יוצא לחופשה עד אחרי החגים.
אני רוצה לנצל את ההזדמנות ולאחל לכל קוראי הבלוג שנה טובה.

לעוסקים במסחר או אלו בשלבים ראשוניים של כניסה לעיסוק, או אלו השוקלים להכנס לתחום הזה, דעו לכם (או זכרו) שזהו עיסוק מאתגר ושוחק מאין כמוהו.  הוא מנוגד לטבע האנושי ולתכונות האופי הנדרשות מאדם כדי להצליח.
מצד שני אנחנו יודעים שזה אפשרי כי אנחנו רואים שהאסטרטגיה עובדת. ואנחנו גם נהנים מהעיסוק ומודעים לפוטנציאל.  בגלל זה בחרנו בו.  רק שקשה לנו לישם את הכללים הפשוטים לרוב.  האימון הזה הוא תהליך שלוקח זמן.
אני אוהב את הסרטון והמשל על הבמבוק הסיני שניתן להשליכו לתחומים רבים בחיים ובפרט למסחר בנירות ערך.





ולסיום שנת תשע"א ביג ווינר מאתמול.
מנית מומנטום. הגרף מספר הכל. טרייד מאוחר בשעה 13:30 שהספיק לעשות כמעט דולר שלם שהם החזר עצום של כמעט 20R בזכות סטופ טכני טוב וקצר. כמעט ולא תיקנה נגדנו כך שהיה אפשר למשוך אתה המימושים.



יום שבת, 17 בספטמבר 2011

עוד על סינון וסריקה של מניות מומנטום

בשבועות האחרונים השוק רגיש מהרגיל בלשון המעטה.
המהלכים שלו עשויים להיות חזקים יותר ובעלי יותר עוצמה מהרגיל, אבל יותר מכל, המשמעות של זה לגבי היא ששוק כזה נוטה הרבה יותר מהרגיל להשפיע על כלל המניות, ובפרט גם על מניות המומנטום.

אחד היתרונות שיש מסחר יומי במניות מומנטום הוא שבימים רגילים הם הרבה פחות נתונות להשפעה של השוק ולכן ניתן להתמקד בתבנית מסויימת שהוכיחה את עצמה ושאחוזי ההצלחה שלה ידועים ועיקביים, מתוך תפיסה שבחירה נכונה של התבנית תאפשר עבודה פחות או יותר עצמאית של המניה.
בהתנהגות שוק של השבועות האחרונים זה כבר הרבה פחות נכון. מהלכים של השוק מושכים איתם יותר מבעבר גם את מניות המומנטום ללא קשר לכיוונן המקורי.

זה מחייב תשומת לב רבה יותר בתהליך הסינון והסריקה של המניות לפני בחירת הטריידים.

אחת השיטות שאימצתי בתקופה הזו עוזרת לי לשמר את אחוזי ההצלחה שהתרגלתי אליהם.  השיטה פועלת מעט נגד האינטואיציה, אבל מסחר יומי הוא כזה ממילא.
במהלכה של תנועת שוק חזקה וברורה לאחד הכיוונים אני מחפש את המניות שמצליחות לשמר את המגמה שלהן בכיוון ההפוך.  בתקופה הנוכחית זה קל יחסית כיוון שרוב המניות כן מושפעות מהשוק ולכן נשארו מעט יותר מניות ששמרו על המגמה ההפוכה.  המוטיבציה היא שסביר יותר שאותן מניות שהושפעו פחות מהשוק ושימרו את המגמה שלהן ללא תיקונים חזקים מדי - ייטו לשמר את המגמה גם בהמשך היום (ביחוד כאשר השוק מסיים את המהלך האחרון או אפילו מתהפך, כמו שהוא נוהג לעשות לא מעט בתקופה זו).

בשני הסורקים העיקריים בהם אני משתמש ניתן למיין את המניות ע"פ עמודות שונות.  בד"כ אני עושה את המיון ע"פ השינוי היחסי בווליום שהוא הפרמטר החשוב ביותר עבורי.  הוא מודד כמה חריג המחזור של המניה ביחס לממוצע היומי.  לאחרונה אני ממיין גם ע"פ אחוז השינוי.
למשל, בשוק עולה או בעיצומו של מהלך עליות חזק בשוק, אמיין את תוצאות הסורק לפי עמודת השינוי בסדר עולה כך שהמניות שיורדות באחוז הגבוה ביותר יופיעו קודם.  מבינהן אחפש את תבנית המומנטום הרגילות שלי.

יום רביעי, 14 בספטמבר 2011

לפעמים טרייד נכשל בגלל תזמון לא נכון

הטרייד של SFD הוא משבוע שעבר.  אני מעלה אותו באיחור כי לא התפניתי להעלות אותו קודם אבל הוא מדגים נושא חשוב שאני לא חושב שדיברתי עליו כאן בעבר.  התיזמון.

סוחרים מתמודדים עם אחוזי הצלחה לא גבוהים, ויש סיבות שונות מדוע טריידים נכשלים.  האמת שזה לא ממש צריך לשנות.  לעיתים תבניות מצוייות נכשלות, ובאותה מידה צריך לזכור שיש גם סט-אפים גרועים שעובדים. הסוחר צריך לדבוק באסטרטגיה שלו ולא ללמוד מטעויות שבמקרה הצליחו.
לעיתים תבנית טובה נכשלת בנקודת זמן מסויימת אבל עובדת בנקודת זמן שונה.  מסיבות שונות התיזמון המקורי לא עבד.  אין משהו מיוחד ללמוד מזה למעט אולי שכדאי לפעמים להמשיך לעקוב אחרי טרייד שנכשל ולחפש נקודת כניסה חדשה.

זה בדיוק מה שעשיתי בטרייד של SFD.
זו היתה מניות מומנטום קלאסית, שבנתה תמיכה בנמוך היומי שהוא גם (במקרה או שלא) מספר עגול.
היתה שבירה ראשונית חזקה אבל לא היתה המשכיות והמניה תיקנה אל מעל למחיר הסטופ.
עדיין האמנתי במגמה המקורית שלה והתיקון לא היה עמוק מדי.  חיפשתי נקודת כניסה חדשה.  הכניסה החדשה מסומנת בגרף.  היא היתה לא הרבה מעל לסטופ בטרייד הקודם אבל הפעם עם סטופ קצר של 10 סנט.  ויעדים ברורים יותר.  הכמות הכפולה שהתאפשרה בזכות הסטופ הקצר יותר איפשרה לי לעבור לרוח בטרייד הזה כבר במימוש הראשון אותו משכתי עד לאזור העגול שהוא כמעט 3R.
המניה המשיכה במגמת הירידה למעשה עד לנמוך חדש ממש בסוף היום.


SFD - גרף 5 דק'

כמו שכתבתי למעלה, אין יותר מדי מה ללמוד מהכישלון בטרייד הראשון.   גם היום הייתי נכנס לשבירה בתבנית הראשונה (שנכשלה במקרה הזה).

--

יום חמישי, 1 בספטמבר 2011

מסחר במניות קטנות

סוחרים רבים נמנעים ממסחר במניות קטנות (כאלו מתחת נאמר $10).
זה כנראה בעיקר משיקולי עמלות ואולי גם כיוון שהם רגילים לעבוד עם יעדים פחות או יותר קבועים (למשל - "מימוש ראשון אחרי 20 סנט").  במניות קטנות היעדים עשויים להיות קרובים יותר, ובצרוף למבנה העמלות של הסוחר טריידים כאלו עשויים להיות לעיתים בעייתיים.

במאמר הזה אני לא אתייחס לבעייתיות האפשרית במבנה העמלות של הסוחר (למשל, סוחר המשלם עמלה של סנט למניה לפני עלויות ECN).  המאמר רלוונטי וחשוב גם עבורם.

הגישה שלי שונה לחלוטין.  כמות המניות לטרייד והיעדים שלי נגזרים בעיקר מגודל הסטופ.
מניה קטנה עם סטופ של 10 סנט מנוהלת אצלי כמו מניה גדולה עם סטופ זהה.

כיוון שאני סוחר בעיקר עם מניות מומנטום, זה לא יהיה חריג עבורי להכנס לטרייד במניה של  $4 - $3  עם סטופ של 10-15 סנט.  יש מספר פוסטים בבלוג עם התוית "מניה קטנה" שממחישים את הנקודה הזאת יפה.

עד עכשיו כנראה שלא נתתי את הדעת בבלוג לנושא מחיר המניה.  הסיבה היא פשוט כי אני לא עושה את האבחנה הזאת.  גם בסורק שלי אין לי סינון על פי המחיר.  ראה קריטריונים לסינון בדיון על סריקה וסינון המניות.
אחת הסיבות שאני אוהב לעבוד עם מניות קטנות היא שסטטיסטית, המהלכים שלהן גדולים יותר (באחוזים).
סיבה נוספת היא שבאחד מחשבונות המסחר שלי אני משלם עמלת פיקס (תשלום קבוע לעיסקה), ובטריידים עם כמויות גדולות העמלה למניה יוצאת נמוכה.

הטרייד של OPWV מאתמול (31/8/2011) הוא למעשה טרייד קלאסי של מומנטום. זו אמנם מניה של $1.5 (היתה בתחילת היום), אבל הסינונים והניהול שלה הם כרגיל.  מחזור חריג, עליה של 15%, תיקון של 40%, ובנית אזורי תמיכה והתנגדות ברורים שקובעים את איתות הכניסה.
סטופ טכני של 6 סנט, ופריצה של 20 סנט שהם 11%.

OPWV - גרף 5 דק'
--