הביג ווינר של אתמול היה MON. זה היה טרייד קלאסי של מומנטום.
היה שם כל מה שצריך מתבנית, כולל סטופ טכני קצר, ונקודות נוספות שאדבר עליהן.
הגרף הראשון מציג את סוף היום הקודם והשעתיים הראשונות של היום. אני לרוב לא מציג את היום הקודם בגרפים רק מטעמי פריסה נוחה וקריאות של הגרף, אבל זה חשוב ביותר כיוון שרוב הטריידים מהסוג הזה (והטריידים שאני לוקח בכלל) פותחים בגאפ משמעותי ו/או ניתן לראות את המומנטום והתנועה החזקים במניה ביחס ליום הקודם.
MON נכנסה לרשימת המעקב שלי כמנית מומנטום (שלילי) כבר בחצי השעה הראשונה והיה לי גרף פתוח שלה כל הזמן. במהלך השעה השניה למסחר, ואחרי שתיקנה קצת יותר מ 50% מהנמוך היומי, היא בנתה תמיכה יפה באזור 52.95 ונסחרה ברצועה צרה של 20 סנט מעליה. למניה מהסוג הזה ול MON בפרט - גם ביום רגיל - 20 סנט הוא סטופ קצר.
קשה לראות מהגרף הראשון ולכן אני מצרף גרף תוך יומי. השבירה הראשונה נכשלה. או לפחות לא עבדה באופן מיידי. לקח לה 20 דקות מורטות עצבים עד שהיא התחילה לעבוד ובמהלך הזמן הזה היא גם תיקנה לכיוון נקודת הסטופ. אבל בשורה התחתונה התבנית לא שיקרה. הרצועה הצרה בה MON נסחרה היתה אמיתית והסטופ החזיק מעמד.
זה החלק החשוב ביותר בטרייד הזה כי אחרת כנראה לא יכלנו להנות מההמשך. וזה הלך ונהיה קל יותר.
אבל השלב הבא חשוב גם הוא. אופן ניהול הטרייד הוא זה שיקבע כמה נצליח להוציא בפועל מביג ווינר מהסוג הזה. כמו שכתבתי בפוסט הקודם יש למשוך כמה שיותר זמן וסנטים עם כמה שפחות מימושים.
זו משימה לא קלה. מנטלית כמובן. יש שני דברים שמקלים על ביצוע המשימה:
- אמונה שלמה בתבנית. כאשר יש אמונה הסוחר פחות נתון לפיתוח ספקות בזמן תיקון (זה כנראה נכון לא רק במסחר יומי...) וזה בסופו של דבר מה שמוציא את הסוחר מוקדם מדי מפוזיציה מוצלחת. החשש שהרווחים הנאים יחתכו.
לצערי, אין דרכים פשוטות לרכוש אמון בתבניות מלבד הרבה זמן מסך (גרפים) וניתוח בדיעבד של טריידים (נהול יומן). - עבודה לפי יעדים. זה משהו שבהחלט כן ניתן לבצע באופן טכני והוא עוזר מאוד. היעד החשוב ביותר הוא היעד הראשון כיוון שברוב המקרים יעד זה הוא המימוש הגדול ביותר של הסוחר היומי. החשיבות היא לשני הכיוונים: תבניות שלא עבדו עשויות להגיע ליעד ולתקן נגדינו ואם לא הספקנו לממש בזמן - טרייד מוצלח עשוי להפוך בקלות לטרייד כושל. במקרה של טרייד מוצלח, אולי אפילו ביג ווינר, חשוב לחכות בסבלנות ליעד כדי שנוכל למשוך כמה שיותר מתוך המהלך.
היעד הראשון שקבעתי ל MON בחדר המסחר היה 30 סנט. זה 1.5R, וגם ממש לפני התמיכה הצפויה של הנמוך היומי (לאותו רגע). כשרשמתי למעלה שהיה בטרייד הזה כל מה שצריך מתבנית, התכוונתי גם לנושא זה של נוחות קביעת היעד הראשון מבחינת יחס סיכון-לרווח בהתאם לאזורי תמיכה והתנגדות צפויים.
מהנסיון שלי יש חשיבות גדולה לקביעת יעדים בחדרי מסחר כיוון שלסוחרים פחות מנוסים זה עוזר בניהול הטרייד ובהתנהלות המנטלית. גם היעדים הבאים בטרייד נקבעו מראש. אני אישית במקרים רבים שם פקודה במערכת באזור היעד הראשון.
בטריידים מהסוג הזה החלק הקשה, טכנית ומנטלית, הוא במקרים רבים ההתחלה. אם מצליחים לשרוד אותה, הטרייד עשוי להפוך קל יותר ויותר.
הגרף האחרון הוא של סוף היום. יתכן שבדיעבד נראה שהטרייד עבד חלק. אבל כמו שאנחנו יודעים זה לא ככה כשאנחנו בתוך הטרייד. תמיד יש תיקונים נגדינו וצריך לדעת לשרוד אותם.
לכאורה נראה בגרף שהמימוש הראשון, החשוב, היה מוקדם מדי. אבל כמו שכתבתי הוא היה נכון לנקודת הכניסה. וכנראה שנקודת הכניסה עצמה גם היא היה היתה נכונה ואולי הטובה שיכולנו למצוא ב MON במהלך היום.
הפיצוי על המימוש הלכאורה מוקדם הוא ההמשך. היעדים הבאים כבר נקבעו רחוק יותר ובמהלך 3 השעות שאחרי השבירה המניה המשיכה במומנטום השלילי. כיוון שלקראת סוף אנו כבר מצמידים סטופים, גם מי שנשאר עדיין בפוזיציה התיקון למעשה לא השפיע על הצלחת הטרייד.
פוסטים נוספים בנושא:
ניהול לפי יעדים של מנית מומנטום קטנה
טרייד של מומנטום STEC - סריקה, כניסה, וניהול
MON - גרף 5 דק' סוף היום |
פוסטים נוספים בנושא:
ניהול לפי יעדים של מנית מומנטום קטנה
טרייד של מומנטום STEC - סריקה, כניסה, וניהול